Vapaa-ajalla kirjoittettu pieni ja lyhyt novellinpoikanen. Kuuntelin Savage Gardenin Truly Madly Deeplyä ja pian sitten huomasin kirjoittavani tätä. Moneskohan tarinani tämä on, jossa teini-ikäinen pohdiskelee huoliaan? Varmaan kahdeskymmenes - ainakin!

Tarinan keskelle tungetut sanathan löytyvät tuosta Sava Gardenin laulusta. Mikäli joku haluaa, voinee hän etsiä laulun jostain ja kuunnella sitä samaan aikaan. Suosittelen.

---

Yhdeksäsluokkalaisten diskossa oli täysi meno päällä. Jokainen oli tunkenut tanssilattialle pitämään hauskaa. Paitsi Hannu ja hänen paras ystävänsä Asko. He seisoivat tumput suorina limsa-automaatin vieressä ja litkivät kokista. ”Tylsää”, Asko totesi ja tunki tyhjentyneen pullonsa muovipussiin, joka oli puolillaan tyhjiä limsapulloja. ”Eikö voitais häippästä?” Hannu pudisti päätään niin että tummat hiukset menivät takkuun. Ei, hän ei halunnut vielä lähteä. Ei ennen kuin hän olisi puhunut Maijun kanssa. Niin, Maijun... Hän kertoisi Maijulle, kuinka hän tuijotti joka tunti ainoastaan häntä. Hän kertoisi Maijulle, kuinka hänen ennen niin hyvät numeronsa olivat lähteneet laskuun hänen takiaan. Hän kertoisi Maijulle, kuinka paljon hän välitti hänestä...

I'll be your dream
I'll be your wish I'll be your fantasy
I'll be your hope I'll be your love
Be everything that you need
I'll love you more with every breathe
Truly, madly, deeply do


Abban “Dancing Queen” päättyi, ja osa oppilaista siirtyi pois tanssilattialta. Hannu etsi Maijua katseellaan. Tytön pitäisi erottua joukosta selvästi platinanvaaleiden hiustensa ansiosta. Siltikään hän ei löytänyt häntä. ”Mä meen tonne”, Hannu sanoi nopeasti ja heilautti kättään tanssilattian suuntaan. Asko näytti hämmästyneeltä. ”Tanssimaan?” hän kysyi. ”Ethän sä osaa muuta kun talloo toisten varpaille!” Mutta Hannu ei kuunnellut. Hän käveli päättäväisesti oppilasjoukon luokse. Jottei näyttäisi siltä että hän vain seisoskelisi paikallaan, hän otti muutaman tanssiaskeleen ja keinutti lantiotaan. Hän tunsi itsensä tyhmemmäksi, kuin koskaan ennen. Mutta Maiju olisi sen häpeän arvoinen. Asko varmaan tukehtuu limsaansa, hän ajatteli ja katseli ympärilleen. Pian Hannu huomasi tytön ihmisjoukon keskellä.

Tytön, jonka hiukset oli kiharrettu kauniisti. Tytön, jonka valkoinen mekko sopi hänen vartalolleen täydellisesti. Tytön, joka tanssi sulokkaasti kuin enkeli. Tytön, jonka perään hän oli haikaillut koko yläasteikänsä; Maijun.

I want to stand with you on a mountain
I want to bathe with you in the sea
I want to lay like this forever
Until the sky falls down on me


Hannu otti muutaman askeleen lähemmäksi ihastuksen kohdettaan. Mutta siihen se sitten jäikin. Parantumaton ujous valtasi hänet, niin kuin aina ennenkin. Hän ei voinut tehdä muuta kuin vain katsoa kuvankaunista Maijua tanssimassa ystäviensä kanssa. Saisinpa olla joku heistä, hän ajatteli. Hän saattoi sielunsa silmin nähdä itsensä tanssimassa Maijun kanssa. Hitaita, luonnollisesti. Heidän vartalonsa olivat lähekkäin... Hän itse halasi Maijua, ja Maiju halasi takaisin... Vain he kaksi ja tyhjä tanssilattia...

I'll make a wish to send it to heaven
Then make you want to cry
The tears of joy for all the pleasure in the certainty


Hannu ravisteli ajatukset pois päästään. Haaveilua se vain on, hän vakuutti itselleen. Saavuttamatonta unelmaa. Hän kääntyi kannoillaan lähteäkseen pois. Hän ei ollut pystynyt aukaisemaan suutaan, joten mitä hän enää teki täällä?

Ulkona oli kylmä. Hannu puki takin päälleen ja istuutui seinän viereen. ”Miks mä oon tämmönen tomppeli?” hän kysyi itseltään ja hautasi päänsä käsiinsä. ”Miks mä oon näin ujo?”

Hän kuuli askelia, jotka tulivat kohti. Se on varmasti Asko, Hannu ajatteli oitis. ”Eiks sul oo kylmä siinä hangessa?” kysyi ääni, joka ei todellakaan ollut Askon. Hannu nosti katseensa ylöspäin ja kohtasi Maijun huolestuneesti hymyilevät kasvot. ”Siis... mä... tota...” hän takelteli. Maiju nauroi. ”Tuli selväks”, hän virnisti ja kiskoi Hannun väkisin pystyyn. ”Kerrohan mitä sä täällä puuhaat? Tuolla on hirvee hyvä meininki, ja teikäläinen vaan kyyhöttää tossa lumipenkassa?” Hannu väänsi typerän virneen naamalleen. ”Siinä on kivaa, kokeilisit säkin joskus”, hän sai sanotuksi ja Maiju nauroi taas. Sano se, sano se, sano se, ääni hänen päänsä sisällä kiljui. Nyt on hyvä tilaisuus!

”Maiju?” hän aloitti varovasti. Tyttö käänsi kasvonsa häneen päin. ”Mä... haluisin sanoo jotain...”
”Antaa tulla”, Maiju sanoi reippaalla äänellä ja katsoi kysyvästi Hannuun. Hannu keräsi kaiken rohkeutensa ja tarttui kiinni Maijun käsiin. Sitten hän painoi suudelman tytön huulille. Eikä Maiju pistänyt vastaan.

Oh can you see it baby?
You don't have to close your eyes
'Cause it's standing right there before you
All that you need will surely come


”Mä rakastan sua.”

---

Itse pidän tästä hyvin paljon. Mielestäni sain tähän juuri sen tunnelman, minkä halusinkin :) Toivottavasti joku muukin tykkäsi.